Super Mario uppdrag

Denna veckan hade lyckats få chansen att måla om en festlokal för den hyresgästförening som håller till där ja bor. Renoveringen av lokalen är i full gång och på ett föreningsmöte lade jag fram som förslag att jag hade kunnat tänka mig att måla om den delen som skall fungera som lekhörna för barnen i framtiden. Efter lite “idéjonglering” så kom man fram till att ett Super Mario-tema hade suttit fint med sina starka färger och hög nostalgikänsla.

De första dagarna gick mestadels till att fixa till väggen då det satt en igenbommad lucka på väggen som stack ut lite opassande. Efter lite hobbysnickrande och spackling så såg väggen helt okej ut för att målas på.
Det fanns även önskemål om att inkludera en byrå in i målningen på något vis så det även att slipa ner och spackla bort lite skavanker på den. Tänkte att jag får försöka freestyla in byrån i efterhand.

Sedan kom dagen då det var dags att måla och efter att ha kollat upp lite kulörer hemma så insåg jag att det fick bli att åka till affären och handla lite mer färg då jag inte riktigt hade så det räckte. Då detta var en målning för en förening så kunde de inte erbjuda nån direkt ersättning för jobbet mer än att de betalar mina utlägg för färg i efterhand, men jag tänker att ett billigt jobb kan leda till ett bättre betalt i framtiden.

Målningen i sig gick smärtfritt i sitt utförande och måste säga att det är riktigt soft att kunna stå inomhus och lyssna på musik och pilla på en målning ostressat. Avslutningsvis var det bara att städa efter sig och det var väl den största utmaningen då det verkligen kommer sprejdamm överallt man kan tänka sig.

Hoppas nu bara kidsen blir nöjda med motivet och att det kan leda till mer målerijobb inför framtiden.

/cabelone