Då var det åter igen dags för ett graffitijam på Magasinsgatan 8 i Borås. Denna gången var det även extra skoj då det arrangerades under samma helg som Artscape och No limit hade sin streetartfestival i staden så det var mycket konstintresserat folk i omlopp i staden.
Jamet var även i samarbete med Fryshuset och Essence of hiphop ifrån Göteborg som bjöd på mat och musik samt inslag av liverap vilket var riktigt trevligt!

Jag hade tidigare pratat ihop mig lite tillsammans med en annan fantastisk målare ifrån Göteborg vad namn DISK så vi skulle försöka på oss att göra ett gemensamt projekt. Temat skulle bli “gift” och hans skulle stå för texten och jag göra en karaktär i form av en kvinna i gasmask. Texten beslutades till TOXIC och sedan valdes det gemensamma färgskalor för att knyta ihop motivet.

Väl på plats under dagen så det full rulle med människor som riggade scen och ställde upp diverse tält och bås medans vi andra började rolla väggen. När sedan allt fler artister började dyka upp så var det till att välja plats och skissa upp. Lagom till att motiven var uppskissade brakade musiken igång och solen tittade fram om det skulle bli en härligt dag ihop. Allt fler människor började tillströmma med fotografer som ville ta kort och yngre människor som ville testa på att måla så det blev till att försöka behålla koncentrationen och färdigställa målningen.

Senare på eftermiddagen började målningen bli klar så då kunde man slappna av och mingla lite mer, ta sig en snabb vända kring området och titta lite på de andra artister som var i Borås och målade på olika husfasader för att förgylla stadsmiljön. Jag hoppas man själv får chansen nån dag att få vara med på Artscape eller No limit då det verkar vara riktigt bra uppstyrt och ett härligt arrangemang.

Efter att alla blivit klara så var det dags att ta kort och packa ihop sina grejer för att sedan ta en bit mat på stan. Jag och några andra artister kom överens om att vi skulle senare mötas upp och ta några öl ihop så det gjorde vi. Tillslut blev vi ett gött gäng som satt och tjötade och reflekterade över dagen och festivalen i stan. Allt som allt en fantastisk dag med härliga människor och riktigt bra jam.

Tack till @magasinsgatan8 som arrangerade detta härliga jam!
Tack till @Diskism för en riktigt skön prodd ihop.
Tack till @matsstreetfoto för att fotograferingen

Hoppas vi alla ses snart igen och kör!