Cabelone Graffiti på Subkultfestivalen

Graffiti på Subkultfestivalen 2024

Så med lite flax och med hjälp från Sagie så fick jag chansen att måla på Subkultfestivalen. Festivalen är belägen i Vänersborg & främst fokuserad på musik. Men väl på plats så insåg man att det var många lokala kreativa själar som drar sitt strå till stacken och bidra till eventet.

Jag anlände på fredagen runt 10.30 för att vara ute i god tid, vilket även skulle visa sig vara ett bra drag. Vid ankomst så fanns väggen endast i skivor och man hade inte fått upp väggen för att målas än. Efter att ha pratat lite med arrangörerna så löste vi det dock tillsammans genom att ställa upp skivorna mot ett staket. Även en lokal hjälte bidrog med skruvdragare så jag kunde justera skivorna rakt. Tusen tack för det om du läser!

Sedan var det dags att sätta igång och skissa upp. Jag funderade länge på att köra characters eller något slags motiv men tillslut bestämde jag mig ändå för bokstäver. Jag lade därför extra krut på både stil och färg för att få till en riktigt schysst vägg.

Uppskissningen och färgläggning gick relativt smärtfritt trots att det kom några korta skurar emellanåt. Men. Efter regnet försvunnit och färgen var på plats så var det dags för lunch. Det fick bli en högrevsburgare samtidigt som jag tog mig friheten att köpa mig en öl till maten för att få lite festivalkänsla. Samtidigt som man avnjöt maten så startade de första spelningarna igång för dagen.

Efter maten var det dags för att lägga bakgrund och de sista linjerna. Bakgrunden blev lite improviserad men ändå helt okey. När sedan linjerna äntligen kom på så började man äntligen känna sig nöjd. Som pricken över iet så lade jag även till lite extra textelement på sidorna för att rama in målningen ytterligare.

Efter att ha lagt till lite småeffekter och rättat till skavanker så satte jag mig i godan ro och kollade in resultatet. Jag får ändå erkänna att jag blev väldigt nöjd med målningen och fick mersmak till att göra likande i framtiden. Även väldigt kul att måla på festival då man träffar människor och det blir lite mer stämningsfullt. Hoppas det blir fler gånger och kan varmt rekommendera alla att besöka Subkultfestivalen om man inte vart där!

Subkultfestivalen
Subkultfestivalen

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.