Nu har hösten intagit Göteborg och kylan har börjar tränga sig på så smått. Det hindrade dock inte mig själv och en del andra för att ha en liten kajfest i form av musik, grillning, gött häng och såklart lite målande i helgen. Dagen till ära hade ja paxat att få måla just en husvagn vilket var extra roligt då jag aldrig målat det innan. Tankarna gick först kring att måla något realistiskt motiv med havstema men ändrades nån dag innan till att måla ett fantasimotiv baserat på Vaughn Bodé fantastiska illustrationer.

Som alltid när man besöker Drömmarnas Kaj så fångas man utav känslan av frihet kring de rostiga gamla båtarna samt den stökiga miljön som känns väldigt tillåtande i en värld där man numera känner sig relativt begränsad av alla måsten och krav. Detta blev ett ypperligt tillfälle att komma ifrån det stressiga vardagslivet med Coronapandemier och förhållanderegler och istället träffa när och kära och få utöva sin konst på ett väldigt fritt sätt.

Jag gick ifrån att noggrant skissa upp karaktärerna i målningen till att sedan släppa det och freestyla upp all bakgrund och låta saker och ting hamna där det kändes rätt. Detta ledde till att det blev en av de roligaste målningarna jag målat i år och jag misstänker att det syns i bilderna.

Halvvägs in i målningen drabbades jag dock av panik då jag insåg att ja glömt att ta med en del av färgen jag skulle ha till motivet, men som tur var så blev jag räddad av Ollio som kunde komplettera den färgen jag missat så där hade jag riktigt tur.

Det hela av slutades med grillning och techno i en trevlig kombination och det kan ha varit den sista dagen det var möjligt då vi förgylldes av att vädret log mot oss från sin bästa sida så kylan inte var allt för påträngande.

Åter igen tusen tack till Carl som höll i plats och gästvänlighet, tack till alla writers som kom med bland annat: UEFA, MOK, OLLIO, EAST, SUEKO, PUNTA med flera. Och så klart tack till alla andra som kom och festade och grillade!
Hoppas vi ses snart igen

/ Cabel

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.