Gåsebäck Graffitifestival

Återigen var det dags att lämna Göteborg för att måla lite, Denna gång bar det iväg till Helsingborg för att delta i Gåsebäck Graffitifestival. Jag och min partner som var med hade tidigare bokat Helsingborg vandrarhem där vi skulle bo under vistelsen. Även Ollio som var resans chaufför hade bokat samma vandrarhem och det är alltid skönt att ha liten bit av Göteborg nära när man är ute och reser.

Vi reste runt 10 tiden så vi var framme i god tid under fredagen och kunde bekanta oss lite med artister och arrangörerna på plats. Efter att ha bekantat oss lite var det dags att hämta ut färgerna och börja skissa upp motivet. Denna gång hade ja valt att koncentrera mig på att måla “letters” igen och med inspiration av ACHES så ville jag försöka mig på att göra transparenta bokstäver som korsar varandra. Dock var jag dagen till ära lite bakis efter att ha vart ute under torsdagen och firat IFK Göteborgs Svenskacupenguld med mina vänner så uppskissningen blev lite tuffare än va jag hade räknat med.
Men tills slut fick jag linjerna på plats och blockat in diverse färger innan jag stämplade ut för dagen.

Efteråt blev det att mingla runt lite och dra ut på stan för en bit mat och ta en drink. Hann även ta en snabb kik på Pixlapiren där det även fanns en del sköna väggar. Men till slut blev det tillbaka till vandrarhemmet och sova ut vilket behövdes för min del.

Dag två så var det att ta en snabb frulle på stan sen direkt till festivalområdet för att fortsätta måla. Det ryktades om regn på söndagen så jag satsade på att bli klar under denna dagen. Väl framme så insåg man att vissa artister kommit sent under gårdagen och hade stått och målat under natten för att hinna få klart sina verk.

Jag tog först en snabb mingelrunda innan ja knäckte första ölen och började sätta igång med måleriet. Jag hade idag egentligen bara linjer och bakgrund kvar så dagen blev rätt ostressad innan jag kände mig klar. Målningen i sig var mer avancerad att måla än va ja hade tänkt mig så var väl inte 100% nöjd med finishen på visa delar av målningen men ibland får man nöja sig annars får man stå och rätta till linjer i 2 dygn till och det var inget va sugen på. Good enough!

Efteråt Blev det att dra och fixa lunch då vi inte han knipa en del av pizzorna som kom efter sen leverans till artisterna. Även Ollio som var klar nämnde att de skulle till Pixlapiren och köra en målning och bada lite så efter att jag och min partner hade käkat så hakade vi på bort.

Efter ett ett kallt dopp i havet så mötte vi även min gode vän Appear som även hann ville måla så vi blev ett litet gäng som spontanmålade på Pixlapiren denna dag. Efteråt begav det sig ut på stan igen för att äta lite kvällsmat och varva ner innan vi till slut hamnade på festivalområdet igen för kvällhäng och lite öl. Detta blev en riktigt trevlig kväll med mycket “nörderi” och skojande sinsemellan, olika åldrar och olika bakgrunder med olika mängd alkoholintag skapade en riktigt kul atmosfär där det även kördes livemusik i bakgrunden.

Sista dagen blev det mestadels till att packa ihop grejerna på området, ta en kaffe och tacka för vistelsen innan vi åter igen begav oss hem efter en fantastisk festivalvistelse.

Stort tack till Jimmy “Skize” och Gåsebäck Graffitipark för att jag fick vara med och delta i detta arrangemang. Stort tack till artister och arrangörer som var där och gjorde det till en minnesvärd upplevelse trots restriktioner och pandemihelvetet. Hoppas på att få vara med flera år i framtiden!