Då var det återigen dags för årets upplaga av Springbeast och även i år så hade jag äran av att få vara med. Detta årets upplaga var dock lite annorlunda på grund av pandemin och restriktionerna som måste följas. Med detta som bakgrund så hade man försökt att sprida ut artisternas utförande över en längre period och inte alla på en gång.
Denna taktik visa sig dock fungera väldigt bra för min del då ja redan på första dagen fick besök av Ollio och Sceb från Göteborg som också skulle måla under denna helgen så det var trevligt med lite bekanta ansikten som sällskap. Stockholm bjöd även på riktigt kanonväder så det var bara att ladda upp med sprayburkar och folköl och sätta igång.

Detta var även mitt första försök till att måla någonting ”realistiskt” så jag valde att måla av ett motiv utav konstnären: Hajime Sorayama som gör riktigt läckra motiv. Själva uppskissningen gick smärtfritt och strax vid lunch så dök även det upp lite folk ifrån Snösätra Förening som gav ett varmt välkomnande och visade oerhört tacksamhet för att man var där vilket var väldigt trevligt. Dagen fortskred och i takt med att målningen tog form och ölen sipprade ner så gjorde även solen sig påmind. Tror ja lyckade skaffa mig årets ”bonnebränna” och med illröd nacke framåt kvällen så var det dags att stämpla ut.

Dagen därpå så var det att ta nya tag och jag lyckades göra klart mitt verk i god tid vilket alltid känns skönt. Efter signering av verket och lite fotografering blev det att hänga runt lite på området och bekanta sig med diverse folk som var där. nästan längst ner på området var Core i full fart med att måla så blev att växla lite ord med honom och kika på vad han hade för motiv på gång. På innergården träffa jag även på Bruze och Ance ifrån TPX crew som stod och började på en längre vägg som ja tror kommer bli väldigt häftig när den blir klar. Ance gav mig privilegiet att kika i hans pärm med foton och ja måste säga att det är en fantastisk konstnär som har väldigt mycket kunskap i sitt artisteri. Men även denna dag led mot sitt slut så blev att sedan att tacka för sig och bege sig vidare.

För att summera helgen var det riktigt kul att delta även i år. Trevligt att få massa nya bekantskaper och få träffa lite ”grafflegender” från Stockholm.
Blev väldigt nöjd över min målning och den känslan är alltid fantsastisk så hoppas på att göra mer motiv i framtiden där jag utvecklas som artist.
Tack för detta året Springbeast!

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *