Nytt år nya utmaningar

Då var 2019 ute och 2020 inne, och sammanfattningsvis känner jag väl mig relativt nöjd med förra året graffitimässigt. Det roligaste jag kan tänka tillbaka på var nog att få delta i Springbeast och lära känna lite nya människor där. Sedan var det en hel del andra jams som hanns med under året som den fantastiskt soliga dagen på Magasinsgatan 8 i Borås och två trevliga tillställningar i Bergsjön. Jag kände att ja även fick ett intressant av slut på året genom att inrikta mig mer på att göra mer karaktärer och då med WPAP teknik som ja snöat in på lite, riktigt trevlig känsla att överraska sig själv med vad man kan åstadkomma.

Jag har som avsikt att inte försöka lata mig 2020 utan ta det vidare, och som en trevlig rivstart så fick ja möjlighet till att göra en vägg för Ultras Göteborg som fyller 15 år som grupp detta år. Ni som inte vet vilka eller vad det är så kan ja berätta att det är en supportergruppering för IFK Göteborg och då blåvitt alltid haft en plats i hjärtat så var det såklart jättekul att få måla denna väggen.

Denna gången gjorde ja även karaktärsmotivet grundligt från start och tog fram ett eget original genom att göra min egen “nisch” av ett klassiskt motiv. Motivet bearbetades i Illustrator med WPAP teknik för att få den typen av utseende jag eftersträvade. Själva bokstäverna skissades för hand i vanlig ordning och finjusterades i Photoshop efteråt för att få en helhet ihop med karaktären.

Sedan blir det ju sällan som man tänk sig så väl på plats så ändrades målningen 2 ggr för att jag inte kände mig helt nöjd med va ja ville få fram. I efterhand hade jag nog velat göra om bokstäverna för att få lite mer känsla och flow i dem men det går säkert att fixa i ett senare skede på året. Överlag blev jag nöjd och själva karaktären denna gången tycker jag blev riktigt bra och har fått mycket beröm för.

Som sagt en bra start på nya året, nu tar vi det härifrån…