För några månader sedan hörde min polare Punta av sig och frågade om jag kunde tänka mig att vara arrangör till graffitins dag. Då jag studerar och har barn så tänkte jag spontant att det kommer jag aldrig lyckas med pga. omständigheterna. Men efter några dagar stod det klart att även Sagie och Tony-B ville vara med och arrangera så hoppade jag på tåget och tänkte att är vi 3 stycken så borde det ändå funka.

Då tiden vara relativt kort för att arrangera ett sådant event så stämde vi snabbt träffa i stan och började skissa upp lite av hur vi ville ha eventet och var visionen var. Alla vara överens att skall vi göra detta så skall vi göra det ordentligt.
Vi tog fram en arrangörsplan och organiserade arbetet sinsemellan och snart så började det rulla på sig. Det kontaktades färgleverantörer, DJs och Foodtruck för att kunna erbjuda ett bra koncept för alla. Urban Konst, Familjebostäder och Unikum tattoo gick in med budget så vi hade lite att röra oss med ekonomiskt.

Platsen blev Bergsjöfamet och planen var att ha en handplockad line-up samt en open-call lineup så vi vi hade både garanti på kvalitetsgraffiti men även möjlighet för nybörjare som etablerad att kunna vara med att måla. Detta visade sig vara ett bra koncept då vi fick mycket bra feedback på blandningen målare både från besökare och artister.

Den öppna väggen på bergsjöfamet vara öppen som vanligt för allmänheten och Flame Paint Sweden sålde färg på plats samtidigt som Accurate Beats med vänner stod för musiken. Med tanke på coronasituationen visste vi aldrig riktigt hur mycket folk det skulle komma eller hur många vi nådde ut till. Men vi lyckades fixa lite planscher och stickers som vi propagerade ut eventet med med cirka en vecka kvar.

Nu i efterhand känner man extrem stolthet och glädje då eventet blev över förväntan. Parkeringsplatserna fylldes innan lunch och det var ibland kö till den foodtruck som vi fick dit. Alla typer av människor verkade dyka upp både gammal som ung och en hel del barnfamiljer. Den öppna väggen blev lite av ett slagfält där målningarna målades över efter varandra och ja tror ja räknade till 3 lager målningar på 80 meter vilket var fantastiskt kul.

Jag vill passa på att tacka mina vänner som ställde upp och att vi lyckades göra detta så bra ihop.
Tack Tony, Christoffer!

Även stort tack till alla som dök upp, nästa år gör vi det ännu bättre!

/Cabel