Nu var det längesen jag skrev något här på sidan och det beror väl mestadels på att jag inte haft något superintressant att dela med mig av i första hand. men sedan så har jag haft fokus på lite andra saker med. Men men…

Nu i onsdags var det i alla fall dags för en graffitibattle (#majam2021) som arrangerats utav Essence Of Hip Hop och Fryshuset Gbg. Du utlyste en tävling via instagram där man fick skicka in bidrag för att sedan väljas ut i final om man tog sig vidare. I potten låg det 25 sprayburkar som kunde vinnas så jag tog självklart tillfället i akt. Efter ett par dagar efter ja skickat in min skiss stod det klart att jag, Punta, Uzer och Moles hade tagit oss till final som skulle utspela sig vid bergsjöfamet. Datumet var satt till Onsdagen den 12:te Maj kl:15.00 och turligt nog så visade vädret sin bättre sida denna dag.

Väl på Dagen så hade väggen rollats upp med en blå bakgrund, det spelades musik och serverades lättare tilltugg. Folk verkade vara på sitt bästa humör och strax var det dags att sätta igång. Allt eftersom dagen fortskred så tillslöt fler och fler målare och väggen utökades succesivt vilket bidrog till en riktigt härlig stämning. Göteborgslegenden Dudez hade blivit tillsatt som domare dagen till ära och självklart passade han på att lägga en egen målning i väntan på att folk skulle måla klart.
Sluttiden var satt kl:20.00 och efter ett kortare tal ifrån Dudez så presenterade han mig som vinnare! Det bör poängteras dock att det var fyra olika målare med fyra väldigt olika stilar så att bedöma rättvist i detta läge är ytterst svårt. Big up till alla som deltog. Alla hade sina styrkor och finesser kan jag tycka.

Riktigt roligt att både delta och vinna såklart. jag hoppas det blir fler jams och battles i framtiden och slipper vid coronan framöver så kan det ju kanske bli lite publik med! Tusen tack till alla inblandade. Shout out till Essence Of Hip Hop och Fryshuset Gbg. Extra tack till Anders som hjälpte mig hem med vinsten!

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.