Kajsylten 2020

I helgen fick jag den glada nyheten att en vän ville styra upp ett jam kring Drömmarnas kaj och jag tog tillfället i akt och erbjöd min hjälp kring arrangemanget. Då det var med lite kort varsel så fick man sätta igång direkt och börja dra i trådar och se om man kunde locka lite folk att vara med att måla de platser som fanns till förfogande.
När dagen väl var kommen så hade var det flertalet som anmält intresse och när jag själv kom till platsen så var vissa redan på plats och satt igång sin kreativitet. Även en del vänner och bekanta tog sig dit för att mingla och träffa folk och framförallt njuta av platsen. Man kunde snabbt konstatera att det var flera som fick mersmak så förhoppningsvis så får det bli fler tillfällen som dessa i sommar.

Mitt personliga projekt för dagen var en container där det fanns önskemål om att försöka hålla sig till “kajtema” då de som bor i närheten säkerligen vill ha en viss igenkänningsfaktor i de motiven som skall pryda deras omgivning. Jag valde att måla ett klassiskt motiv från “V-Day” av Alfred Eisenstaedt. Motivet tyckte jag passade in med en matros som kysser en kvinna tillsammans med lite av havet och Göteborgs stadssiluett i bakgrunden. Målningen i sig blev lite mer omfattande än jag trodde och framåt kvällen så började det dugga så då valde jag att packa ihop och slutföra motivet dagen efter.

Dagen därpå var solen fram igen och flera par var ute på söndagspromenad och stannade upp och titta på när ja slutförde målningen. Vissa kände igen motivet och andra frågade lite kring målningen men allt som allt så verkade det väldigt uppskattat.

Sammanfattningsvis var det väldigt trevligt och ett lyckat jam som ja hoppas kan göras om i framtiden. Vill verkligen tacka alla som kom och hängde, målade och deltog i arrangemanget. Speciellt tack till min vän på Drömmarnas kaj som möjliggjorde detta, Superuppskattat!

Även tack till de artister som var med: Etile, Appear, Cera, Tony B, Dudez, Sletz, Sendborn, Jon, Ollio, Sceb och Punta med flera!