Spring Beast Festivalen 2019 avklarad!

Spring Beast Festivalen 2019 Avklarad!

Då var helgen kommen då årets Spring Beast Festival gick av stapeln och jag hade den glada äran att få deltaga. Jag hade planerat noga sedan en tid i förväg och när klockan ringde tidigt på morgonen så kändes det som att allting klaffade så gott det kunde. Skissen var klar, färgerna var redan köpta, packningen noga dubbelkollad och både sovplats och transport hade min kära partner hjälpt till att fixa så helgen skulle bli så lyckad som möjligt för oss båda.
Tågresan till Stockholm gick smärtfritt och gick mest åt att käka frukost och fundera över vad helgen skulle erbjuda för upplevelser och äventyr. Väl framme på centralstationen var det ett snabbt byte till tunnelbanan för att sedan ta sig till lägenheten där vi skulle vistas i när vi inte var på själva festivalområdet.

Dag 1

Efter att ha packat om i lägenheten begav vi oss till fots mot festivalområdet som låg ca: 1,5 km ifrån lägenheten. Väl framme så var alla väggar redan förberedda med vit grundfärg men även en del målare hade börjat skissa upp sina motiv på väggarna som snart skulle explodera i färg. Vi tog en snabb vända på festivalområdet för att få en överblick hur allt låg och såg ut. Sedan var det dags att hämta ut färgen som hade abonnerats till de olika deltagarna. Jag hade fått 20 sprayburkar till min vägg men eftersom jag redan hade beställt allt ja behövde i förväg och tagit med mig så blev dessa burkarna mer eller mindre som en bonus för min del.
Sedan var det dags att sätta igång att måla. Jag hade turen att få en stor vägg på ca 12×3 meter precis bredvid mina vänner ifrån Borås och Göteborg beståendes av ”Appear” och ”Hemsk” och även en härlig målare som kallas ”Edge”.
Jag började med att ruta upp hela min vägg för att se så alla proportioner skulle stämma med skissen. Efter att ha mätt upp insåg jag rätt snabbt att väggen var lite större än vad som angetts tidigare men det var bara att anpassa sig så gått man kunde. 
Efter första  dagen hade i alal fall de grundläggande linjerna för skissen lagts på plats och ifyllningen för målningen var klar. Men då det hade vart en intensiv dag så begav vi oss senare mot en hamburgerrestaurang och åt en bit mat för att få lite energi.
Senare på kvällen mötte vi upp lite writers på ett hotell där de bodde och tog några öl ihop och tjötade skit innan det var dags att åka hem och sova så man orkade med nästkommande dag.

Uppskissning

Ifyllnad

Dag 2

Andra dagen började med en snabb kaffe och frukost vid väggen medans tankarna vandrade kring hur väggen skulle färdigställas. Det ryktades om att det skulle regna nästa dag så planeringen var att bli mer eller mindre klar under lördagen.
Sedan var det dags att fylla i de uppskissade ytorna som hade lagts dagen innan. Jag valde att börja med att färdigställa ansiktet bestående av Michelle Pfiffer som catwoman ifrån en gammal Batman film. Sedan gick jag över och fyllde i himmelen och även molnen som ja mer eller mindre freestylade upp. Under tiden anlände mer och mer folk till området och man började inse att det skulle bli en intensiv dag med mycket folk och spring runtomkring väggen. 
Jag behöll mitt fokus i den mån jag kunde och började färdigställa de skyskrapor som till viss del prydde bakgrunden på min målning. Får väl erkänna att just detta elementet i målningen inte blev helt 100 procentigt men jag kom till en punkt då jag var tvungen att släppa och gå vidare för att hinna klart med resten.
Till sist var det dags för att ”dra lines” på målningen och pilla med 3dn som ja planerat att lägga extra energi på denna gång. Detta gick smidigare än vad jag trott efter bra planering och man började nu se att det skulle bli ett trevligt slutresultat.
Till slut var det dags att runda av för dagen och det mesta var faktiskt klart på denna dagen förutom lite småpill och missar man gjort under processen. Vi beslutade oss sedan för att njuta lite av själva festivalen det införskaffades lite alkohol och det minglades omkring bland de olika människorna på eventet. 
Till slut så hamnade vi i ett partytält med blandade människor som hade flytt regnet som nu sakta hade gjort sig presenterat på festivalen. 
Tills slut var det dock dags att åka tillbaka och få lite sömn inför sista dagen och färdigställandet av väggen.

Dag 3

Sista dagen var kommen och den gick mer eller mindre smärtfritt. Det fixades till lite skuggor,förbättrades med lite färg och en signatur föll på plats. Efter att ha packat ihop mina saker så kunde jag ta ett steg tillbaka och tillslut  känna mig nöjd med resultatet av det jag hade skapat. Strax efteråt kom skyfallet som det hade pratats om tidigare och vi fick snabbt söka skydd under en bit tak på en utav de närliggande byggnaderna. Sedan blev det tillbaka till lägenheten och packa ihop alla grejer inför hemresande till Göteborg igen.
Sammanfattningsvis var det en fantastisk helg med mycket nya roliga bekantskaper. En mycket trevlig festival som jag uppskattade mycket trots att det var lite smårörigt kring arrangemanget med olika små incidenter. 
Jag hoppas det blir av nästa år igen och att jag får en chans att komma tillbaka och måla för Spring Beast. 
Tack för denna gången och på återseende!

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *