Space Jam vid Bergsjöfamet!

Space Jam!

Denna soliga (mestadels) söndag skulle bli ihågkommen som årets Space Jam!
Ett relativt spontant event som bara kunde ske utav att flera kreativa människor väljer att samverka ihop för att åstadkomma någonting tillsammans.

Det började i sin enkelhet att olika writers diskuterade på sociala medier över att måla på bergsjöfamet på söndagen. Fler och fler anslöt sig och snart förstod man att det fanns en möjlighet till att göra dagen till något lite extra.
Det ledde även till att det togs fram ett tema vilket i detta fall var ett slags ”rymdtema” där man skulle försöka få in olika rymdelement kring sin målning eller character för att få en slags helhet ihop.Vissa valde helt enkelt att gå ”all in” och började skissa på rymdmotiv i form av raketer och aliens tex.  Sedan hjälpes alla åt för att samla ihop så vi skulle ha bakgrundsfärg till hela väggen som i detta fallet skulle bli en svart bakgrund.

När dagen väl var kommen så samlades alla runt 11 tiden kring väggen och hjälptes åt att rolla upp den ytan som vi behövde för att få plats med alla målningarna. Sedan försökte vi fördela upp platserna så gott det gick efter vad folk skulle måla för typ av motiv och även så det blandade upp sig med lagom variation mellan motiven. Sen var det bara att köra igång och börja skissa upp.
Jag hade dagen till ära planerat att försöka mig på att förstora upp min egna tag vilket jag tycker kan vara jädrigt schysst om man lyckas med proportioner osv.  Färgskalan gick ifrån turkos, svart och rosalila med vita outlines och en skarp skugga för att få en liten extra effekt.

Efter att de första linjerna var dragna och fyllningarna kommit på plats för de flesta så hade även tagits initiativ av att styra upp grillning till alla. Detta kunde inte ha passat bättre och snabbt så samlades alla kring de två grillarna som hade ställts upp för att få lite käk. Stämningen började bli riktigt härlig och det gled även ner lite öl och började tjötas lite varstans målare emellan, man märkte mer och mer vad man lyckats åstadkomma ihop.

Men snart så började alla falla tillbaka till sina platser för att färdigställa sina motiv.  Min egna målning gick relativt fort att göra så när jag var klar så ägnade jag mestadels av tiden till att spana in vad alla andra gjorde och snappade upp diverse tips och inspiration.  Man kunde snabbt se att detta skulle bli en riktigt härlig ”prodd” där alla bidrog lika mycket på sitt sätt för att skapa sin del av helheten.
När folk väl var klara så återstod det dock bara en person kvar… Vår kära ”Appear” hade gett sig själv en riktigt utmaning i form av en raket ifrån ett skivomslag med väldigt mycket detaljer och pill. Han fick helt enkelt bli kvar ett tag till vid väggen för att slutföra sitt motiv medans vi andra sakta packade ihop och rörde oss hemåt.  Däremot så kan man i efterhand med säkerhet säga att han lyckades göra den fetaste pjäsen på hela väggen och visade än en gång på sin kunskapsbredd när det kommer till graffiti, Big up! Efteråt var vi några som styrde siktet mot hisingen för en pilsner och lite mat ihop, och trots att vi var rätt så trött så fanns det en härlig belåtenhet i sällskapet så återspeglade sig efter dagens prestation. Att detta skall göras om råder det inga tvivel om i alla fall kunde det konstateras innan alla gick hem till sitt.

Avslutningsvis skulle jag vilja tacka alla inblandande för en fantastisk dag tillsammans och hoppas att vi kan göra om det snart igen. En fet kanna grädde till: ”Appear” ”Sagie” ”Etile” ”Disk” ”Dwais” ”1332” ”Petvå” ”Tony B” ”Ems” som gjorde denna dagen till vad den blev!
Extra tack till underbara Emma som styrde grillningen med bravur och såg till att alla hade det bra.

På återseende!
/Cabelone

Cabel Graffiti Göteborg

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *