Cabelone - Mural Graffiti Jönköping

Skeppsbron Streetart & Graffiti Jam

Det var med stor glädje jag mottog beskedet att jag blivit inbjudet till Skeppsbron Streetart & Graffiti Jam 2024. Min goda vän Christoffer ”Sagie” meddelade mig om att han hade fått möjligheten att vara med och delta som kurator för Jamet. Information om eventet hittaar man HÄR.

Vi var flera stycken från Göteborg som stod med på lineupen vilket gjorde det kul att få se både nya och bekanta ansikten.

Det bokade artisterna var:

Appear37 @appear37Länk till annan webbplats. – Borås
Eir. @eirgbgLänk till annan webbplats. – Göteborg
Cabel. @cabeloneLänk till annan webbplats. – Göteborg
Punta @puntaoneLänk till annan webbplats. – Fritsla
Tony B @tony_b_illustratedLänk till annan webbplats. – Göteborg
Reos @reosoneLänk till annan webbplats. – Linköping
Ollio @ollioLänk till annan webbplats. – Göteborg
Sceb @__sceb__Länk till annan webbplats. – Göteborg
Sagie @sagieartLänk till annan webbplats. – Habo
Hesk @heskoneLänk till annan webbplats. – Eskilstuna
LatexOne @rundblad.artLänk till annan webbplats. – Jönköping

Jag valde att boka hotell ihop med Punta som jag målat ihop tidigare med ett par gånger. Vi valde även att åka upp på fredagen tillsammans, och hann med att skissa upp våra motiv trots att vi var lite sena på plats. Efter att ha käkat ihop på kvällen med lite andra målare valde vi dock att dra oss tillbaka till hotellet.

Under dag två fick vi en liten genomgång utav arrangörerna och det måste nämnas att det var extremt trevligt och proffsigt arrangerat. Allt man kunde önska fanns på plats och det var aldrig något strul med nånting. Efter dagens målande så hade vi blivit bjudna på restaurang där vi samlades och åt tillsammans.

Efter att ha både ätit och druckit gott så drog jag och Punta iväg och kolade Jönköpings uteliv. Vi kunde snabbt konstatera att vi var bortskämda med billiga ölpriser i Göteborg du vi inte hitta ett ända ställe med öl under 70kr i Jönköping.

Sista dagen gick åt till att måla klart det sista och alla hann klart i tid förutom Christoffer som skulle färdigställa sin målning de kommande dagarna. Mitt valda motiv var egentligen bara min tag som jag överdimensionerat och lagt på lite effekter över i flera lager. Blandat fritt bland färger för att kamouflera motivet så man får anstränga sig lite om man vill se vad det skall vara. Blev väldigt abstrakt i sitt uttryck vilket var roligt som omväxling

Efter att jag själv var klar valde jag att göra en lite snabb målning tillägnad till en mycket kär vän som tyvärr mist sitt liv i ung ålder. Vila I Frid!

Sammanfattningsvis så var det ett fantastiskt kul jam med både artister och besökare och man kände sig väldigt gott omhändertagen hela tiden. Hoppas det blir av fler gånger!

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.