Cabelone - Gatukonst Streetart Graffiti Digital Illustration

Logotyp för Solsidan Café i Åkered

Det hör oftast inte till vanligheterna att man får uppdrag där man får teckna digitalt, men detta uppdraget var så. Jag blev kontaktad av ägaren till Solsidan vid Åkered för att hjälpa till och ta fram en ny logotyp samt lite grafisk rådgivning.

Solsidan är från början en gammal lada som man senare byggt om till ett café där man säljer lite mackor och glass vilket är uppskattat av de flesta som traskar förbi. Men nu hade den gamla loggan blivit förlegad och de ville ha någonting som var lite lättare och färgglatt.

Med tanke på min graffitibakgrund blev det att jag använde lite av graffitins stiluttryck i den nya logotypen vilket även mottogs väl utav uppdragsgivaren. Det blev lite input på att få med en kaffekopp också så det blev extra tydligt och efter ett tag blev logotypen klar.

Får erkänna att jag blev lite stolt när man svängde förbi Åkered med bussen och helt plötsligt ser en stor reklamskylt med loggan på och jag tyckte den gjorde sig väldigt bra på tryck.
Kan verkligen rekommendera att om ni är i närheten så passa på och smit in och ta en kaffe. Supertrevlig personal och mysigt ställe.

Logotyp Cabelone Solsidan Åkered

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.