Cabelone - Gatukonst Streetart Graffiti Pärlplatta

Pärlplattor som Gatukonst

Ända sedan jag fastnade för graffitin och gatukonsten så har jag alltid tyckt det är kul att både upptäcka och skapa förändringar i det offentliga rummet. Oavsett om det är att man sätter upp ett klistermärke eller målar en stor vägg så är det någonting som händer med den platsen man nyss besökte.

Dett gäller ju även tags och klotter men brukar vara lite mindre uppskattat från allmänheten pga. estetiska eller kostnadsmässiga skäl. Men Gatukonst är däremot något folk verkar tycka om. När man pratar med människor runtomkring så nämns ofta Banksy i detta sammanhang som någon slags gudfader för gatukonsten. Även om Banksy är både erkänd och stor så är han långt ifrån den som bidragit mest skulle jag säga. Nåväl…

Ett inslag jag kan uppskatta är pixelart och att med små medel sätta färg i sin omgivning. Så jag tycker att folk som gör små pärlplattor och liknande är väldigt kul. Extra roligt blir det när det sätts upp på platser där de är lite svåra att upptäcka och även ta bort.

Det är väl kanske barnasinnet som gör sig påmint med den typen av uttryck men man kan ju ändå förstå och se att det både tagit tid och ambition för att dela med sig till andra. Med det sagt tänkte jag bara dela med mig lite av mina alster. Nu var det längesedan jag satt med det men kanske blir det mer i framtiden.

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.