Graffiti-jam på Magasinsgatan 8 i Borås

Jam på Magasinsgatan 8

Då var det dags att inviga våren på riktigt och varför inte göra det med årets första graffitijam. Lördagen den 11 begav jag mig därför bort till Borås där jag hade fått äran att deltaga i Magasinsgatans första årliga Jam.
Väl på plats såg insåg man snabbt att dagen skulle bli till belåtenhet med strålande väder och entusiastiska människor som hade kommit dit antingen för att deltaga eller bara titta på.
Väggen förgrundades med sponsrad färg av Flügger och platserna valdes ut efter behov av de representerade målarna. Vissa av artisterna inklusive jag själv hade innan pratat ihop oss om att försöka hålla oss till ett specifikt färgschema i form av så kallad ”fakechrome” där man illustrerar effekten av chromeglans i form av en slags horisontlinje som återspeglas i just ”chromeade” ytor.

De bokade artisterna bestod av följande:

  • Appear37 från Borås
  • Cabelone från Göteborg
  • Uefa från Göteborg
  • Krte från Borås
  • Etile från Göteborg
  • Sagie från Göteborg
  • Sera från Borås
  • Sendborn från Borås
  • samt 2 st. artister ifrån Stenungssund

Utöver det kom även andra lokala förmågor och målade på de ytor som fanns över. Det hela blev en fantastiskt trevlig dag med strålande sol, färgsprakande målningar och mycket skratt. Borås stad bjöd även på fika och lättare tilltugg i form av korv med bröd och kakor.

En värdig start på graffitisommaren som antagligen kommer ta rejäl fart inom snar framtid. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Magasinsgatan 8 för vi fick chansen att komma dit och ta del av eventet. Tack till Flügger för rollerfärgen, tack till er som dök upp och tjötade skit.

Detta gör vi om snart!
/Cabelone

Cabelone Graffiti Mural Göteborg
Cabelone Graffiti Mural Göteborg

Cabelone

Cabel är en Göteborgsbaserad konstnär och artist med specialområde inom Graffiti och Muralmåleri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *